Girl Tech Fest i Oslo

Dato: 24. september
Sted: Deichmanske hovedbibliotek
Klassetrinn: 3,4 og 5.klasse
Laptop/Nettbrett: må medbringes *
Kontakt: Mailen Greve, info@jenterkoder.no, Line (Hovedkontakt) eller Kaja Nielsen Kjos (Deichmanske)

Obs! Påmeldte havner nå på venteliste. 
Fremtiden trenger flere kvinnelige teknologer. Derfor ønsker IKT-NorgeODA-NettverkTENK - TechNettverk for kvinnerGirl Geek Dinners og Deichmanske bibliotek 200 jenter i 3, 4. og 5. klasse velkommen til GirlTechFest - en hel dag med koding, 3D-printing, verkstedsaktiviteter og ekte teknologiheltinner under Oslo Innovation Week!

Workshops 2019:

CodeStudio

Little Bits

KOSO

Løse Verdensproblem

Prototyping

QuickDraw

MicroBit


Workshops 2018

CODE STUDIO

I CodeStudio får elevene prøvd seg på grunnleggende programmering. CodeStudio er et nettleserbasert verktøy for lek og læring, hvor elevene programmerer i omgivelser de kjenner igjen fra spill. Workshopen baseres på opplegg utviklet av verdinettverket Lær Kidsa Koding.

LYDENE RUNDT OSS: SOUNDWALK OG LEK MED PYKA_LOOP!

Musikkteknologisk workshop i sound walk/field recording og aktiv lytting, hvor vi lager lydkunst og musikk ved hjelp av lyder vi finner rundt oss og en app som heter pyka_loop. Opplegget er utviklet til ElectroLOUD - jentenes bandcamp, og nå får vi en smakebit under årets Girl Tech Fest. Jentene sendes ut på lydopptak i og utenfor biblioteket. Etterpå blir det en dirigert minikonsert! Workshopen ledes av elektronisk musiker, vokalist og produsent Vilde Ikama Nupen.

MICRO:BIT

Micro:bit er en liten mikrokontroller med lys, knapper og masse sensorer som kan programmeres med blokkbasert koding, som er laget for å lære barn og unge programmering. I denne workshopen kombinerer vi Micro:bit med programmeringsverktøyet Scratch.

3D-VERKSTED

Lag dine egne modeller i det nettleserbaserte tegneprogrammet TinkerCAD og se dem ta form på en av bibliotekets 3D-printere! Med 3D-printing kan man enkelt lage modeller, prototyper og deler.

ELEKTRONISK OPPFINNERVERKSTED

Littlebits er elektroniske byggeklosser - en spennende og leken måte å lære seg om elektronikk og strømkretser. I denne workshopen skal elevene bruke kreativiteten og lage sine egne oppfinnelser ved hjelp av byggeklosser med forskjellige funksjoner. Ved å koble dem sammen kan man bygge nesten hva man vil!

TESTVERKSTED

Hvordan lager man ting som er nyttige, smarte og som folk vil bruke? En ting er sikkert: man må teste det man lager på ekte mennesker! I denne workshopen jobber elevene sammen to og to, og lærer hvordan produkter og tjenester blir til gjennom idéutvikling, testing og nye løsninger.

LØS VERDENSPROBLEMER

I denne workshopen lærer elevene hvordan man kan gå frem for å løse et problem ved hjelp av teknologi. Vi presenterer en problemstilling, og deltakerne må jobbe sammen i grupper for å finne løsninger på problemet. Workshopen ledes av UX designere Rannveig Nordlie og Oda Sofie Dahl Eide (No Isolation).

HOLOLENS/ TESTSTASJON FOR AR

Måten vi bruker teknologi i vår hverdag vil forandre seg i de nærmeste årene. En av teknologiene som vi vil se enda mer innen blant annet utdanning og helse, er bruk av AR-teknologi – som lar oss oppleve «utvidet virkelighet». Til forskjell fra VR-teknologi vil man fortsatt se en del av den virkelige verden, men med digitalt tilleggsinnhold. Vi presentere AR-teknologi gjennom Microsoft sin AR-brille –  HoloLens. Her vil du få en liten smakebit på AR-teknologi og mulighet til å teste HoloLens.

MINIFOREDRAG: KODETIMEN FOR LÆRERE
Kodetimen er en skoletime med programmering, ferdig tilrettelagt for elever på alle klassetrinn av verdinettverket Lær Kidsa Koding. Læreren trenger ikke å ha erfaring med programmering. Det er gøy og motiverende, og elevene ser at de kan lære å mestre datamaskinen som et kreativt verktøy.

KONSERT: DINAYE

14 år gamle Dinaye a.k.a. Dina Matheussen sjarmerte hele Norge i senk med sin deltagelse i MGP Jr. i 2016. Låten «Sterk og rå» ble godt mottatt, og gjennom sin deltagelse viste også Dinaye at hun - på tross av sin unge alder - danser og har en tilstedeværelse på scenen som overgår de fleste. Under Girl Tech Fest kommer Dina garantert til å skape god stemning i lunsjpausen!