Girl Tech Fest 2018

25. september 2018 arrangerte vi Norges fjerde Girl Tech Fest. Med over 1500 jenter påmeldt nasjonalt ble det en stor suksess. Hundrevis av frivillige veiledere, rollemodeller og workshop holdere satte av dagen for å skape en spennende opplevelse for jentene. I tillegg til flaggskip-arrangementet med over 310 jenter på Deichmanske Bibliotek i Oslo, ble det arrangert også Girl Tech Fest i Trondheim, Tromsø, Bergen, Stavanger, Gjøvik, Lillehammer og Kristiansand m. fl.

Se video fra dagen i Oslo over. Her var 310 jenter i 3,4&5 klasse for å leke med alt fra 3D printing til roboter.

WORKSHOPS 2018

CODE STUDIO

I CodeStudio får elevene prøvd seg på grunnleggende programmering. CodeStudio er et nettleserbasert verktøy for lek og læring, hvor elevene programmerer i omgivelser de kjenner igjen fra spill. Workshopen baseres på opplegg utviklet av verdinettverket Lær Kidsa Koding.

LYDENE RUNDT OSS: SOUNDWALK OG LEK MED PYKA_LOOP!

Musikkteknologisk workshop i sound walk/field recording og aktiv lytting, hvor vi lager lydkunst og musikk ved hjelp av lyder vi finner rundt oss og en app som heter pyka_loop. Opplegget er utviklet til ElectroLOUD - jentenes bandcamp, og nå får vi en smakebit under årets Girl Tech Fest. Jentene sendes ut på lydopptak i og utenfor biblioteket. Etterpå blir det en dirigert minikonsert! Workshopen ledes av elektronisk musiker, vokalist og produsent Vilde Ikama Nupen.

MICRO:BIT

Micro:bit er en liten mikrokontroller med lys, knapper og masse sensorer som kan programmeres med blokkbasert koding, som er laget for å lære barn og unge programmering. I denne workshopen kombinerer vi Micro:bit med programmeringsverktøyet Scratch.

3D-VERKSTED

Lag dine egne modeller i det nettleserbaserte tegneprogrammet TinkerCAD og se dem ta form på en av bibliotekets 3D-printere! Med 3D-printing kan man enkelt lage modeller, prototyper og deler.

ELEKTRONISK OPPFINNERVERKSTED

Littlebits er elektroniske byggeklosser - en spennende og leken måte å lære seg om elektronikk og strømkretser. I denne workshopen skal elevene bruke kreativiteten og lage sine egne oppfinnelser ved hjelp av byggeklosser med forskjellige funksjoner. Ved å koble dem sammen kan man bygge nesten hva man vil!

TESTVERKSTED

Hvordan lager man ting som er nyttige, smarte og som folk vil bruke? En ting er sikkert: man må teste det man lager på ekte mennesker! I denne workshopen jobber elevene sammen to og to, og lærer hvordan produkter og tjenester blir til gjennom idéutvikling, testing og nye løsninger.

LØS VERDENSPROBLEMER

I denne workshopen lærer elevene hvordan man kan gå frem for å løse et problem ved hjelp av teknologi. Vi presenterer en problemstilling, og deltakerne må jobbe sammen i grupper for å finne løsninger på problemet. Workshopen ledes av UX designere Rannveig Nordlie og Oda Sofie Dahl Eide (No Isolation).

HOLOLENS/ TESTSTASJON FOR AR

Måten vi bruker teknologi i vår hverdag vil forandre seg i de nærmeste årene. En av teknologiene som vi vil se enda mer innen blant annet utdanning og helse, er bruk av AR-teknologi – som lar oss oppleve «utvidet virkelighet». Til forskjell fra VR-teknologi vil man fortsatt se en del av den virkelige verden, men med digitalt tilleggsinnhold. Vi presentere AR-teknologi gjennom Microsoft sin AR-brille –  HoloLens. Her vil du få en liten smakebit på AR-teknologi og mulighet til å teste HoloLens.

MINIFOREDRAG: KODETIMEN FOR LÆRERE
Kodetimen er en skoletime med programmering, ferdig tilrettelagt for elever på alle klassetrinn av verdinettverket Lær Kidsa Koding. Læreren trenger ikke å ha erfaring med programmering. Det er gøy og motiverende, og elevene ser at de kan lære å mestre datamaskinen som et kreativt verktøy.

KONSERT: DINAYE

14 år gamle Dinaye a.k.a. Dina Matheussen sjarmerte hele Norge i senk med sin deltagelse i MGP Jr. i 2016. Låten «Sterk og rå» ble godt mottatt, og gjennom sin deltagelse viste også Dinaye at hun - på tross av sin unge alder - danser og har en tilstedeværelse på scenen som overgår de fleste. Under Girl Tech Fest kommer Dina garantert til å skape god stemning i lunsjpausen!

20170926DEG120.jpg
20170926DEG137.jpg